Bizimle İletişime Geçin
+90 544 644 92 20
Bizimle İletişime Geçin
Çalışma Saatleri
- 900 - 1800
Sıkça Sorulan Sorular
Size destek olmak ve sürekli gelen soruları cevaplamak adına bu kısmımızı hazırladık. Size yardımcı olabileceğimizin farkındayız ve bu nedenle Sıkça Sorulan Sorular (S.S.S.) bölümümüzü oluşturduk.
Eğer başka sorularınız varsa veya konu hakkında daha fazla bilgi isterseniz, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Size yardımcı olmak için buradayız.
Avukatlık Kanunu ve sair mevzuat uyarınca avukatlık hizmetlerinin tamamı (hukuki danışmanlık vermek, dava açmak, icra takibi yapmak, sözleşme/ihtarname/dilekçe vb. hazırlamak gibi) ücrete tabiidir. Bu ücret; avukatın mesleki birikimi, emeği ve harcadığı mesai karşılığında ödenmektedir. İşlerin görülmesi için yapılması gereken giderler ve harcamalar bu ücretin dışında ödenmelidir. Avukat, ücret almadan hiçbir iş göremez . Ücretsiz olarak iş almak isteyen avukatlar bu durumu baroya bildirmek zorundadırlar. Aksi halde çeşitli yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirler.
HDY Hukuk & Danışmanlık, teknoloji çağına uyumlu olarak hem online hem de yüz yüze profesyonel danışmanlık olmak üzere yurt içi ve yurt dışındaki veyahut farklı şehirlerdeki müvekkilleri ile iletişim kurarak avukatlık hizmeti vermektedir. İnternet sitemizdeki avukata sor kısmından sorduğunuz basit ve kısa sorularınıza en kısa zaman içerisinde cevap verilecektir. Ancak daha detaylı sorular, ücrete tabii olacaktır. Sunduğumuz hizmetler hakkında daha fazla bilgi almak, randevu oluşturmak ve ödeme yapmak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
Zorunlu müdafilik halleri ve HMK’da yer alan birkaç istisna dışında hukukumuzda avukatla temsil zorunluluğu yoktur. Kişiler, kendi davalarını kendileri takip edebilirler ve asil olarak duruşmalarda yer alabilecekleri gibi dilekçelerini de kendileri yazabilirler. Ancak bir avukata danışmadan, avukattan görüş almadan veya avukat olmadan yapılan iş ve işlemlerden doğacak zararların giderilmesi çoğu zaman mümkün olmamaktadır. Bu husus göz önünde bulundurulduğunda yapılacak her hukuki işlem ve alınacak her hukuki aksiyonda bir avukattan hukuki yardım almakta fayda vardır.
Hukuk davaları, kovuşturma aşamasına geçen ceza davaları ve icra takipleri e-devlet üzerinden görülebilmekte iken soruşturma aşamasındaki ceza dosyalarında soruşturmanın gizliliği esası sebebiyle e-devlet üzerinden görüntülenme sağlanamamaktadır. Davaların hangi aşamada olduğunu öğrenmek ve dosyadaki evrakları görüntülemek için ise vatandas.uyap.gov.tr adresi kullanılabilir.
Gerçek kişiler vekaletname vermek için herhangi bir notere nüfus cüzdanı veya pasaportu ile başvurabilirler. Avukatın bilgilerini (Adı soyadı, vergi kimlik numarası, adresi kayıtlı olduğu baro ve baro sicil numarası vb.) ve hangi iş veya işleme yönelik vekaletname çıkarılacağını noterde paylaşarak vekaletname çıkarabilirler. Dikkat etmekte fayda vardır ki boşanma davaları için çıkarılacak vekaletnamede vekalet çıkarandan vesikalık fotoğraf da istenilmektedir. Vekaletname çıkarıldıktan sonra aslının veyahut görüntüsünün avukatlarımıza ulaştırılması ile işlemlerinize başlanılır. Detaylı bilgi almak ve vekaletname çıkarmak için bizlere ulaşınız.